Prova på fantasy betting hos svenska oddsbolag

Tycker du att det skulle vara kul att få välja ut ditt dream team och sen se hur det skulle prestera? Nu är det möjligt, med så kallad fantasy betting kan du själv ta ut ditt bästa lag. Detta är en rolig och fantasifull typ av betting som passar alla, både nybörjare och dig som är en erfaren gammal betting-räv.

Vad är fantasy betting?

Fantasy betting är det senaste tillskottet till den ständigt växande betting-marknaden. Här lägger du inte ett bet på ett befintligt lag utan du väljer ut ditt eget. Sätt samman ett lag med spelare i samma sport eller liga. Du kan till exempel ta spelare från flera olika lag inom en fotbollsliga eller turnering.

Dina spelare kommer sen att samla på sig poäng utifrån hur de presterar, till exempel om de gör mål. Poängen samlas in under en viss period, bland annat en match, en turnering eller en säsong. Hur poängen sätts kan skilja sig åt mellan olika sporter och bettingsajter.

Fantasy betting hos svenska oddsbolag

Så här sätts poängen

Dina spelare i ditt fiktiva lag får poäng utefter hur de presterar under en viss period. Hur dessa poäng tjänas in kan skilja sig åt mellan olika sporter. Olika spelbolag kan också ha olika regler. Bäst är att alltid läsa villkoren för fantasy betting på den spelsajt du vill använda. I fotboll kan spelarna samla på sig poäng bland annat för att de gör mål, skjuter på mål, vinner en boll eller är del av ett försvar som håller nollan under matchens gång.

Perioder

Du kan spela fantasy betting med olika perioder. Om du vill spela långsiktigt kanske du väljer att ditt lag ska samla poäng under en hel säsong. Då har du någonting roligt att pyssla med under en hel vinter, till exempel. Det är ibland möjligt att byta ut spelare under vald period. Då gäller det att du följer med vad som händer med dina spelare under hela säsongen.

Om du vill spela mer kortsiktigt kanske du väljer att spela under en begränsad tid, kanske endast en match. Eller så spelar du under en dag. Du kan till exempel ta ut ett lag som ska samla poäng under en speldag i Champions League.

Så lyckas du med fantasy betting

Precis som inom all annan betting är det kunskap som är a och o. Läs på ordentligt innan om de spelare du vill välja ut. Hur du ska välja ut spelare skiljer sig också åt mellan olika sporter. Inom vissa sporter är spelaren verkligen en del av ett lag och har få tillfällen att plocka egna poäng, till exempel baseball. I andra sporter har en individuell spelare många chanser till att ta poäng, till exempel i olika former av esport.

Som inom all betting är det den som har gjort det bästa förarbetet som kommer att vinna på sina bets. I fantasy betting har du också chansen att verkligen grotta ner dig lite extra i dina favoritspelare. Du behöver inte fundera så mycket kring hur de fungerar tillsammans i ett lag utan det är deras individuella prestation som räknas.

Tips för lyckad fantasy betting

  • Håll dig uppdaterad. Då får du snabbt vetskap om saker som kan påverka dina spelare, till exempel skador och avstängningar.
  • Kolla in nya spelare, de kanske är på väg mot ett genombrott snart. Då kan de vara bra att ha med i ditt fantasy lag.
  • Glöm inte bort målvakten. I målrika sporter som till exempel ishockey spelar en bra målvakt en stor roll och kan ge ditt lag många poäng.
  • Kolla in ligans bottenlag. Bara för att laget inte presterar betyder det inte alla spelare är dåliga. Där kan du hitta riktiga guldkorn.
  • Lägg extra vikt vid kaptenen, den får nämligen ofta dubbla poäng.
  • Satsa inte för mycket. Börja gärna med lägre ligor som inte kostar lika mycket. När du blir varm i kläderna kan du gå vidare.

Därför är fantasy betting så roligt

Vad är inte roligt med att få plocka ut sitt eget dream team i sin favoritsport? Fantasy betting är helt enkelt lite roligare än vanlig betting, just för att det är fantasifullt och kreativt. Testa på betting inom olika sporter utan att behöva vara expert, det räcker med att du har lite extra koll på vissa spelare.

Det går också utmärkt att tävla mot kompisar och kollegor. Ta fram varsitt lag och se vem som har gjort det bästa jobbet. Det är definitivt underhållande på en ny nivå som vi inte sett inom betting tidigare.

Vanliga frågor och svar om fantasy betting

Vad är fantasy betting?

En betting där du sätter ihop riktiga spelare i ett fiktivt lag.

Var kan jag spela på fantasy betting i Sverige?

Du kan idag spela på fantasy betting hos några av våra största svenska bettingsajter.

Kan jag spela fantasy betting med min välkomstbonus?

Hos en del spelbolag kan du använda din välkomstbonus på valfritt spel. Läs igenom villkor för bonusen så vet du vad som gäller.

Kan jag spela på fantasy betting via mobilen?

Ja, alla de stora svenska bettingsajterna erbjuder betting på mobilen.

Kommer vi att se större utbud av fantasy betting i framtiden?

Ja, utbudet av fantasy betting kommer troligen att öka när allt fler vill spela på detta sätt.